Monday, October 11

siti abu ILOVEYOU

hai. nama saya siti abu. panggil siti boleh.abu pon boleh.
saya punya rambut yang sangat besar. tak suka tak pe. awak boleh makan kelape.
saya nak mula cerita. please dengar.eh salah,please baca sayang .
saya taksuka isnin. tapi bukan benci .tau sayang.tau.
hari ni patot masuk kerja.tapi saya boleh terlajak sampai nepal perginya.
apa boleh buat,kita kena teruskan apa yang dah terjadi.
sebagai contoh ,bila kita dah termakan nasi yang ada lalat, jadinya kita kena teruskan lah makan.
takkan awak dah kunyah kunyah,lepas tu keluarkan balik.
kan kesian lalat tu. ini perumpamaannya lah baby.jangan nak marah sangatlah.

berbalik cerita hari isnin. saya nak cerita masa saya di bangku sekolah.
dalam tingkatan empat rasanya.
saya adalah salah seorang pelajar yang sangat suka melanggar dan dilanggar.
ya, melanggar disiplin dan dilanggar mawas mawas pelik.
saya benci pada peraturan sebenarnya. saya benci pada kongkongan waktu tu.
saya benci pergi sekolah awal,benci hari sukan,benci hari kantin.
tapi saya paling suka rehat.
anggaran rehat waktu sekolah saya waktu tu dalam jam sepuluh:lima belas minit pagi.
mesti saya bersidai dekat koperasi sekolah, gentel tudung fatimah saadon,ikat tali kasut rakan sebaya diam diam, letak paku di bangku rakan sekelas dan usha jantan jantan hawt.

satu kejadian :

" Nget ,baik awak cakap, awak yang sound pengetua sekolah lain kan ?"


kadang kadang bila orang tuduh kita buat macam macam ,kita rasa fucked up sangat,betul tak ?
dan at the last saya akan cakap dan mengaku macam ni.

"ya cikgu, saya buat semua tu".


senang dari panjang cerita.
biarlah macam tu, kalau nak fully cerita tu, belilah cd.HAHAHA

in fact, sampai mati pon saya tetap berterima kasih kepada cikgu zaharah,cikgu shikin, cikgu anuar,pengetua Hajah Kalthom Binti Hj Jeran, kaunselor kaunselor terhebat.
Terima kasih cikgu .sebab membentuk saya begini rupa. walaupun tak berapa baik tapi saya dah tak nakal sangat macam dulu tau .

untuk siti abu ,sebenarnya dia tak pernah wujudpon.saya lah orangnya.
saya tahu saya gila, sangat pathetic dan tidak lah kelakar sama sekali walau sedikitpun.
tapi ini kenyataan cerita saya.

katakata :
1)mawas mawas=pengawas
2)nget=nama samaran semua yang mengenali
3)gentel = pintal


p/s: takziah buat miss armuni, atas pemergian adik beliau semalam. moga miss dapat kuatkan semangat.

sincerely,
nget

10 comments:

adeq said...

siti abu ? takboleh belah, 2 in 1 eh ? hahahahhaahha

cik ewun said...

cik abu mayang here ^_^

adeq said...

siti abu ? takboleh belah, 2 in 1 eh ? hahahahhaahha

Nurdiana F said...

adek : yelah . satu betina.satu jantan.HAHA

ewun : abu mayang ? kiko bayam lah.haha

Epy^Epylepsy said...

nice story.. i follow u.. wink: wink:

Nurdiana F said...

thanks epy :)

Faizal n Fashitah said...

Nice writing. Terharu plak baca.. especially part letak paku di bangku rakan sekelas.. sebijik cam perangai saya. Hmmm teringat plak mangsa2 zaman skolah dulu..

Nurdiana F said...

yeka? kira awak pon sama lah ya. haha. cerita lama kan. manis dikenang.

Aleeya Fishess Maison said...

haha. cite lawak ke hape ni yana. sakit pewot gelak.

but, salam takziah juga,

Nurdiana F said...

yela leeya. cerita lamaa.
:)